Suhmsgade 4, 1125 København K, Telefon: 333 222 49

Del med andre

Visioner

Anemone teatret vil være:

 

TEATERKULTURHUS FOR BØRN I INDRE BY

  • der kendes for sin åbenhed, udvikling og kunstneriske kvalitet.
  • der udvikler sig via en række nye samarbejder med scenekunstproducenter fra hele landet og i dialogen med københavnske børnefamilier, skoler og institutioner.
  • der bygger videre på sit outreach-projekt, Anemones Teaterhave, der henvender sig til skoler og institutioner med tilbud om at fokusere teateroplevelsen ind i skolernes og institutionernes læringsmål - fx via partnerskaber og workshopforløb 
  • der med kærlig opmærksomhed til teatrets grundlag og historie udvikler sin organisation gennem et generationsskifte og en styrkelse af teatrets bestyrelse.

 

Det tror vi på:

Vores forestillinger skal bevæge sig ind under huden på publikum. Det skal være eksistentialisme i børnehøjde med håbet og troen på livet i centrum. Og det skal formidles med glæde, humor og via musikalitet. Lignende kriterier skal man kunne finde i vores mange varierende gæstespil.

 

Vi har aldersbestemt vores forestillinger, og vi gør os meget umage for at indholdet taler til netop den udvalgte aldersgruppe - og deres forældre! Aldersspredningen på en forestilling kan være fra fx 5-12 år, men hver person på hvert sit alderstrin skal have "noget" med sig hjem, som kan bidrage til en uddybende snak eller eftertanke.

 

Vi vægter kvaliteten og den teatrale oplevelse meget højt, og det skal således være en hel oplevelse at besøge Anemone teatret. Vi er derfor glade for, når du og din familie eller institution har lyst til at opleve teaterstemningen i vores hyggelige teater café i forbindelse med forestillingen. 

 

Vi lægger vores liv og kræfter i at opfylde disse kriterier, og vi håber I kan mærke det!

 

Anemone teatret er et lille teater, så du vil opleve, at vi alle sammen løser forskellige opgaver på kryds og tværs. Således vil du opleve at teatrets tekniske chef sælger dig billetter i indgangen inden han sætter sig til lysbordet og afvikler forestillingen, du kan også møde teatrets leder springe til i cafeen og servere cappuchino, ligesom det kan være workshoplederen der sælger billetter over telefonen eller rydder op efter børnefødselsdagen. 

 

Cafeen er i øvrigt bemandet af praktikanter og andre ildsjæle, som gør deres bedste for at du skal få en god oplevelse. overskudsforretning men en tilsætning vi vælger at prioritere fordi den kan give publikum noget mere og et fysisk rum til fordybelse og refklektion i forbindelse med et teaterbesøg. 

Cafeen kan ikke køre på kommercielle vilkår, derfor bemandes den af en blandning af praktikanter, frivillige og andre teaterinteresserede. Vi håber du som publikum hjælpe os med at være forstående for at personalet derfor ofte er under oplæring. 

 

 

Hvordan var det nu, det var:

Det er med stor glæde, at vi kan se tilbage på de sidste 30 år i selskab med en masse livsbekræftende, herlige og oprigtige børn, deres forældre og bedsteforældre!   

Anemone teatret blev stiftet i november 1984 af Lisbet Lipschitz og Albert Nielsen. I starten var vi turnerende teater, men i 1988 fik vi til huse i de nuværende lokaler i Suhmsgade.  

 

 

Medlem af
TIO (Teatrenes interesseorganisation)
ASSITEJ (den internationale sammenslutning af teatre for børn og ungdom)

Anemone teatret er medlem af http://www.teaterbilletter.dk/