SCENEKUNST FOR BØRN I ALLE ALDRE            Suhmsgade 4, 1125 København K, Telefon: 333 222 49

Del med andre
Tidligere forestilling
fre 16. jan - søn 15. feb 2015

Kim FupZ svarer på jeres spørgsmål

Kære Anemonevenner

Forestillingen om Werner, der har mistet sin mor, bygger på Kim Fupz Aakesons historie om ”Drengen, der lå i sin seng”. Det er der, trods emnet, kommet en humorfyldt, lærerig og varm forestilling ud af. Op til premieren snakkede vi med Kim om baggrunden for bogen. Det blev til en lang snak om drømme, barndommen og de tidlige erindringer. Alt dette kan I læse i det fulde interview, som kommer på vores hjemmeside i morgen.

I samme moment gav vi Jer mulighed for at stille Kim spørgsmål til forestillingen og hans forfatterskab.
Her er hans svar på de tre spørgsmål.


Martin ville gerne vide, hvordan historien blev til. Hvor inspirationen kom fra?
”Inspirationen til historien om Werner kom fra min egen barndom ”Jeg var selv en dagdrømmer som barn. Det var en måde at flygte fra det, der var svært på og hen til en bedre situation. Altså, man skal drømme! Men drømmene er også en måde ikke at se virkeligheden i øjnene på. Jo flere ubærlige ting man står med, jo mere oplagt kan det være at forsvinde”.

 

Anja ville gerne vide, Hvorfor drengen hedder Werner?
”Det føltes bare rigtigt. Navnet kom bare til mig. Jeg kendte ingen, der hed Werner. Men ham her, han skulle bare hedde Werner. Jeg kunne godt lide lyden af det. Det var gammeldags og voksent. Og historien handler om en dreng, der har måttet blive voksen lidt for hurtigt”.

 

Louise ville gerne vide, hvordan tilværelsen som forfatter er?
”Det bliver aldrig kedeligt, men er altid spændende at gå på job. Jeg har været forfatter nu i snart 30 år, og jeg er aldrig blevet træt af det. Jeg glæder mig altid til mandag. Efter de første år blev det dog ensomt, og derfor søgte jeg ind på filmskolen på manuskriptlinien. Jeg tænkte da, at jeg skulle til kun at lave film. Men børnebøgerne kunne jeg ikke slippe alligevel. Jeg ville ikke lave andet”.

Vi håber, at I kan bruge svarene. Vi elsker Kim for hans passion og bøger, og er glade for, han ikke laver andet. Og det er netop sådan, vi har det med teater.

Vi ses på Anemonen.

Maja Einfeldt
Anemonerne

 

 
1