SCENEKUNST FOR BØRN I ALLE ALDRE            Suhmsgade 4, 1125 København K, Telefon: 333 222 49

Del med andre

Albert Nielsen, administrativ leder af Anemone teatret træder tilbage

05/09 2016

Albert Nielsen, administrativ leder af Anemone teatret træder tilbage.
D. 1. oktober 2016 træder Albert Nielsen tilbage som administrativ leder af Anemone teatret og overlader i den forbindelse den administrative ledelse til Sidsel Ramdal. 
     
 

”Det var aldrig en drøm at blive teaterdirektør. Det kom helt af sig selv” erindrer Albert, der som ung og efter endt uddannelse som tjener og 5 år som restauratør i Jægerspris oplevede at tiden var inde til at skifte spor. Det skete med afsæt i lysten til at synge og en ’medfødt charme’ som gav adgang til Studenterrevyen i 1981. Og heri lå begyndelsen på en professionel karriere som skuespiller og teaterdirektør. Albert var omkring Ungdommens teater, Århus teater og senere Merkur Teatret, før han mødte Lisbet Lipschitz. 

 

Et skæbnesvangert møde
Da Merkur Teatret lukkede i foråret 1984, havde de to allerede lavet deres første produktion, og fundet ud af, at de arbejdede så godt sammen, at springet til at fortsætte med en børneforestilling ikke var stort. Valget faldt på Jan Mogensens billedbog Maries julegave, og samarbejdet med ham har de to holdt lige siden. 
Maries Julegave spillede for første gang i november 1984 og i 1987 overtog Anemone teatret lokalerne i det gamle bageri i Suhmsgade, som stadig danner rammen for teatrets produktioner og en lang række gæstespil. 


Den alsidige teaterdirektør
Anemone teatret voksede som institution og det var naturligt at Albert påtog sig rollen som administrativ leder. I jobbeskrivelsen var ikke kun regnskaber, drift og virksomhedsudvikling, men også funktionen som skuespiller, instruktør og dramatiker. I alt er det gennem tiden blevet til produktion af 49 forestillinger, skuespiller i 37, dramatisering af 8 og instruktion af 3.


”Jeg havde stor glæde af to klovnekurser i Paris hos Pierre Byland, hvor jeg lærte klovneuniverset at kende, og det skrøbelige og naive har siden været til stor inspiration til mange af Anemone teatrets forestillinger.”
En af de forestillinger mange vil huske Albert fra, er ”Når du ser et stjerneskud”, hvor Albert hvert år til jul fik de store følelser frem hos både børn og voksne i sin fortolkning af den Scrooge-inspirerede Madsen.


Oasen i centrum
Sammen med Lisbet har Albert gennem årene skabt en oase i byen, der er kendt for at vise teater af høj kunstnerisk værdi med et musikalsk islæt. 


Fremtiden og udviklingen
Albert blev 65 år d. 18. juli i år og fortæller, at der er mange grunde til, at det er det rigtige tidspunkt til at give stafetten videre:
”Vi har taget tilløb til et generationsskifte i et par år. Og i lyset af Kultur- og Fritidsudvalgets beslutning i april om udmøntning af puljen til de små storbyteatre, har jeg valgt, at nu er det rigtige tidspunkt til at lade nye kræfter træde til. Teatret er i fuld gang med en spændende udviklingsproces, og omlægningen af administrationen kan i sig selv bidrage til at styrke det fortsatte økonomiske grundlag for teatret. Jeg vil dog naturligvis fortsat følge teatret og stille min erfaring og kompetencer til rådighed for den ny ledelse.”


Som ny administrativ leder, vil teatrets nuværende administrator og PR-medarbejder, Sidsel Ramdal, samle handsken op 1. oktober. Sidsel, der er uddannet dramaturg fra Århus Universitet og i gang med en kulturlederuddannelse, har foruden 6 års erfaring som producent og vikarierende leder på Anemone teatret, blandt andet relevant erfaring som børnekulturhusmedarbejder i Vanløse og som Kulturkonsulent i Hørsholm kommune.


”Det er naturligvis forbundet med en vis portion vemod, at jeg trækker mig tilbage nu. Men jeg er fuld af tillid til, at den institution, vi har bygget op på Suhmsgade de sidste snart 30 år er i trygge hænder hos den nye administrative ledelse sammen med et dedikeret personale, der lægger liv og sjæl i teatrets fremtid. Og Lisbet vil jo fortsat være med til at holde de kunstneriske værdier, teatret har stået for, i hævd.”

 

Afskedsreceptionen foregår på Anemone teatret tirsdag d. 4. oktober fra 16.00 – 20.00, og alle venner, publikum og kollegaer er velkomne.


Download pressemeddelelse

Suhmsgade 4, 1125 København K, Telefon: 333 222 49, post@anemoneteatret.dk