SCENEKUNST FOR BØRN I ALLE ALDRE            Suhmsgade 4, 1125 København K, Telefon: 333 222 49

Del med andre
Tidligere forestilling
ons 1. apr - søn 10. maj 2009

Pressen skrev

Af maja puch nielsen den 05. May 2009 Børn i byen

Teater Hund: ”Tab & Vind – en forestilling om konkurrence?”, alder: 5-12 år og deres voksne

Charme, selvtillid og lækkert Playmobil-hår

På scenen har vi 4 skuespillere, der skal fortælle os en historie om to familier – Jensen og Madsen – og særligt om de to sønner i familierne, som er hinandens bedste venner: Jens og Mads…Altså Jens Jensen og Mads Madsen…lidt fjollet? Ja!

Hvad der er endnu mere fjollet er deres hår: En ”hjelm” af sort plast-hår, svunget til siden i et ubevægeligt look – page med buk forneden til pigen og pænt, kort, friseret til de tre fyre. De ligner lidt Playmobil-dukker…

Har du X-factor?

Hvis man (med en populær betegnelse) har ”X-factor” er man lidt af en ”ener” – man skiller sig ud fra sine omgivelser. Men man må ”jo” heller ikke lige frem gå hen og blive en outsider – man skal så at sige stadig være en del af et vinderhold.

Mads’ og Jens’ familier er besat af evigt at skulle vinde!
De to drenge ”freestyler” dog lige lovligt meget, mere end hvad deres forældre synes er godt for familien – teamet –, og hermed har vi balladen!

”Du vil vel ikke hen at bo i Taberland, hvor alle taberne bliver sendt hen?!”, spørger både Jens’ og Mads’ forældre dem i desperation, da de hver især ikke lever op til familiens krav.

”Der var engang”, men du kender det nok lidt selv…

Mads har mest af alt problemer med at følge trinene i familiens ”vinderdans”…Ja, det er gakket! Og det er skolens faste talentkonkurrencer netop inde for denne disciplin også, men ikke desto mindre skinner virkeligheden tydeligt igennem, især med kritikken af virkelighedens talentshows. ”Modernitetens konkurrence-samfund” og ”forhindring af individets selvrealisering” er (med mine formuleringer) hvad der tematisk er sat i spil i denne forestilling.

Meget voksne problematikker kunne man vel nok mene, men i Teater Hunds forsøg på at ”åbne op” for sådanne, mener jeg, er det meget flot og ikke mindst morsomt lykkes dem at ”møde” børnene, hvor de aldersmæssigt ”er”…

Overdrivelse fremmer forståelse

I en alder af 5-12 år er det selvfølgelig begrænset, hvad de selv har oplevet af konkurrence-pres, men i stedet for viden gennem egne erfaringer, synes Teater Hund at forsøge at fange børnene via deres til gengæld enorme viden fra fiktionen:

Med et humoristisk grundprincip om ”overdrivelse fremmer forståelse” er playmobil-figurer ét genkendelig fænomen fra børnenes univers, som – i en karikatur af menneskets, i sær voksnes, sære adfærd – bliver bragt til live. Andre er computerspillet og tegnefilmen via en vidunderlig koreografi af figurernes bevægelser og scenografi med bl.a. ”pixellerede” skyer og træer…Mennesket med dets styrker og svagheder kommer på slap line, som var det legetøj. Og i den ”gakkede” humor kan både børn og voksne gense sig selv som den legende.

Nå SELV at se forestillingen på:
Anemone Teatret, frem til søndag d. 10. maj.

 

 
1